Scroll voor het artikel

Rondje langs de partijen #6

Rutgers Dialoog: Het Politieke Voorspel
Politieke jongerenorganisaties gingen onder leiding van Tim Hofman in gesprek over prangende issues rond seksualiteit.

In de dialoog zijn prangende issues rond seksualiteit en relaties voorbij gekomen. Welke hiervan gaan de politieke leiders van de toekomst meegeven aan de grote zusterpartijen?

Sophie Heesen (Jonge Socialisten): “We willen de pil terug in het basispakket. Ook moeten we kijken hoe we seksuele voorlichting kunnen verbreden, door meer informatie te bieden dan hoe je een condoom omdoet.” De Jonge Socialist benadrukt ook het belang van samenwerken met andere landen. “We moeten onze verantwoordelijkheid nemen en dit niet alleen beloven, maar ook daadwerkelijk acties ondernemen.”

Op de vraag wat PerspectieF mee gaat nemen naar de eerstvolgende borrel van de ChristenUnie antwoord Bina Chirino: “Gratis anticonceptie. Op internationaal niveau kunnen wij verschil maken, omdat we verbanden hebben met christelijke partijen. Wij staan er niet achter wat er in Polen gebeurd met LHBTI-minderheden. Dit schendt mensenrechten. Dat mag niet.”

De verwachtingen die jongeren hebben van seksuele voorlichting, mag wat meer op de radar komen van Groenlinks, aldus Sabine Scharwachter (DWARS). Hilde Wendel van JOVD zet het voorkomen van seksueel geweld op de eerste plaats. Politie en handhaving kunnen daar, volgens Hielke Onnink (CDJA) bij helpen.

Ton Coenen, directeur van Rutgers zegt in zijn afsluitende woorden: “Ik kan niet wachten tot het moment dat de jongeren hier op het podium de nieuwe leiders van ons land zijn. Dan komt het allemaal voor elkaar.”

Rutgers Dialoog: Het Politieke Voorspel
Tim Hofman in gesprek met Ton Coenen, directeur van Rutgers.

Deel dit artikel